NOVÝ TRIK na klíšťata

Ponožky, které voní i po desátém vyprání, podporují regeneraci kůže, a ještě odpuzují klíšťata? Existují! Mají eukalyptovou vůní, která je nepříjemná pro klíšťata a hmyz. Vyrábí je česká firma Loana Rožnov. Ale firma má v nabídce i další zajímavosti: ponožky, které obsahují speciální vlákno, jež rychle odvádí pot, nebo ponožky s antibakteriální úpravou, která eliminuje tvorbu plísní i nepříjemných pachů.


PREVENTIVNÍ VYŠETŘENÍ
bez odběrů?

Zjistit krevní obraz, ionty, jaterní testy, cholesterol, činnost plic, srdce, střev a řadu dalších ukazatelů zdravotního stavu lze i bez několikanásobných odběrů krve. V Centru prevence zdraví v Praze pracují s novým unikátním přístrojem založeným na metodách kvantové fyziky, termodynamiky lidského těla. A jak to funguje? Na přístroj v podobě počítače je napojeno pět speciálních čidel, která se připevní na některé biologicky aktivní body těla. Délka měření je šest minut a výsledky jsou k dispozici hned poté. Lékař je pak vyhodnotí a klientovi doporučí, co byměl dál dělat pro svůj zdravotní stav.


JAHODY
a nachlazení

Víte, že jahody jsou ideální potravinou v případě nachlazení a respiračních onemocnění? Doplňují potřebné tekutiny (obsahují až 90 procent vody), dodávají nám vitaminy a minerály pro zvýšení imunity, pomáhají nám v boji s původcem infekce a celkovou detoxikací ulehčují našemu tělu boj s nemocí.


KOLIK VLÁKNINY jíst?

Vláknina ve stravě chrání nejen před chorobami srdce, ale také před infekcemi a dýchacími problémy. U mužů navíc významně snižuje riziko onemocnění rakovinou trávicího traktu. Vyplývá to z dosud nejširší studie provedené v USA na skupině téměř 400 000 lidí. A kolik bychom tedy měli vlákniny konzumovat? Ideální jídelníček s vysokým obsahem vlákniny se podle vědců skládá v případě ženy z třetiny hrníčku ovesných vloček, poloviny hrnku vařených fazolí, neloupaného jablka a poloviny hrnku zeleniny. Muž by měl navíc sníst asi 23 mandlí, pečený brambor, celozrnný muffin a pomeranč.


Další dobrá zpráva
PRO MILOVNÍKY ČOKOLÁDY

Tmavá čokoláda s vysokým obsahem kakaa podle posledních výzkumů v jistém ohledu prospívá lidskému zdraví více než ovoce. K tomuto závěru vědci dospěli, když srovnávali množství antioxidantů v tmavé čokoládě a v ovocných džusech z borůvek, brusinek či granátových jablek. Jejich analýza ukázala, že nejbohatší na antioxidanty je právě tmavá čokoláda.Má to však háček. Čokoláda má i vysoký obsah cukrů, takže odborníci na stravování doporučují, aby se jedla jen jako součást vyváženého jídelníčku bohatého například na cereálie, ovoce či zeleninu.


FOTO: Shutterstock